Balmain Fashion
De Balmain zomer 2010 collectie tijdens de Parijs Fashion Week stond in het teken van het leger. Christophe Decanen stuurde krachtige soldaatvrouwen met een vleugje Mad Max de catwalk op.

Balmain’s collectie met militaire invloeden bestond onder andere uit harnas jurken, blazers versierd met medaillons en T-shirts met gaten erin waardoor het leek alsof de modellen hadden meegevochten tijdens een oorlog. De kleuren, legergroen, brons en goud domineerde samen met veel leer, knopen, epauletten en rijglaarsjes.

Balmain Fashion Week

Decarnin, die verantwoordelijk is voor de terugkeer van de breedgeschouderde outfits deze winter en bekend staat om zijn body-con jurken, gebruikte wat van deze aspecten opnieuw alleen ditmaal met een andere touch. Zo waren er strakke bronskleurige jurken te zien, waarin ook scheuren verwerkt waren.

Hoewel de collectie niet helemaal mijn smaak is, zette Decarnin toch een goede show neer met veel pracht en praal en een collectie die het best beschreven kan worden als: disco cavewoman goes to the front.

Add Your Comment