paris-fashion-week-3.jpg

De Fashion Week van Parijs zit er echt op. Nu wordt het weer wachten op de shows van de spring/summer 2007 die in september van start gaan in New York. Omdat deze shows nog even op zich laten wachten, daarom nogmaals drie geweldige shows uit Parijs: Hermès, Louis Vuitton en Chloé.

Hermès
Woman Born To Be Wild and rich was het motto van designer Jean Paul Gaultier. De ontwerper combineerde de elegante Parijse stijl met zijn eigen ondeugendheden en de luxe van Hermès. Leren tunieken, motorjacks en laarzen tot over de knie waren het resultaat. Gaultier combineerde  lerenpakken met lange kasjmieren mantels. De Hermès tassen voor de herfst zijn langer dan we gewend zijn van het merk en uitvervoerd in het groen, wit of bruinleer. Ook erg mooie was de zachte suèdeversie van de Kelly bag. Maar misschien nog wel veel mooier waren de chutches die als mof gedragen kunnen worden. Deze zijn aankomend seizoen verkrijgbaar in een tweedversie en daarnaast in een exclusievere variant gemaakt van krokodillenleer.

hermes.jpg

Louis Vuitton
Marc Jacobs ontwerpt alweer 10 jaar voor Vuitton. De show genaamd: “Girl with a Monogram Handbag,” was een verwijzing naar Scarlett Johanssen, het huidige gezicht van het merk, en naar de Nederlandse schilder Vermeer. Beide gaven Jacobs de inspiratie voor zijn nieuwe Louis Vuitton
Collectie. De creaties waren chique, verfijnd en simpel.

Louis Vuitton

Chloé
Ontwerper Paulo Melim Andersson zette het nieuwe Chloé meisje neer in Parijs. Andersson combineerde een meisjesachtige look  met punky details. Voor deze collectie maakte hij veel gebruik van zwart en rood en daarnaast keerde de prints herhaaldelijk terug in zijn ontwerpen. Wat ik zelf wat minder vond, waren de spuuglelijke rode en zwarte kistjes die voeten van de modellen sierde.

Chloe

Add Your Comment