fashion-week-john-galliano

De show van John Galliano tijdens de Parijs Fashion Week was een waar folklore feestje. De creaties van de modeontwerper zijn geïnspireerd door de Russische Balkan folklore kostuums. Een sneeuwstorm viel neer op de catwalk en samen met een straal van licht creëerde dit een magische illusie, alsof de modellen wandelden door een sprookjestunnel.

De show was een combinatie van theater en fantasiewereld, die de ontsnapping van de dagelijkse werkelijkheid mogelijk maakte. De ijzige kou van de Balkan en de folkloresfeer leverde een collectie op met veel borduurwerk, tweed jurken, kantjes, wollige rokjes, pompoenen, warmen jassen en aparte hoofdtooien. Aan het einde ging de show over naar een meer traditioneel Galliano terrein met romantische jurken.

Vakmanschap stond centraal in de show. Het was overduidelijk dat John en zijn team vele uren van onderzoek in folklore kostuums hadden gestoken. Hoewel de creaties technisch hoogstaand waren, zie ik mezelf aankomende winter niet in een outfitje van Galliano lopen.

Foto’s via Style

Add Your Comment