Stefano Pilati presenteerde zijn collectie winter 2010/2011 voor Yves Saint Laurent, tijdens de Parijs Fashion Week. De collectie heeft een chique jaren 70 uitstraling, veel donkere kleuren en een aantal uitblinkers.

De nieuwe collectie van Yves Saint Laurent begint met sobere zwarte capes, grote vloeiende hoeden, witte katoenen bloezen en lange handschoenen. De hoge tailles bij de broeken en rokken en de donkergroene, marineblauwe, grijze en zwarte kleuren geven de collectie een gedistingeerde uitstraling.

Bij de aparte korte capes van doorzichtig plastic die mohair jurkjes en jasjes bedekken, draaien volgens Stefano Pilati om bescherming en zijn een eerbetoon aan de unieke stijl van Yves Saint Laurent. Zo zijn ook de lange gouden kettingen die de modellen droegen, geïnspireerd op modefoto’s van Yves Saint Laurent in tijdschriften uit de jaren 70.

Het deel van de collectie dat uit doorzichtig chiffon bestaat is meer speels en luchtig, zoals de paarse jurk met fladderende cape, de zwarte bloezen en wijde pantalons. De prachtige felroze satijnen cape, de blauwgroene en gele jurkjes steken zeker boven de rest uit en voegen wat kleur toe aan de wat donkere collectie.

Add Your Comment