Today:March 5, 2021, Friday

Percy Irausquin herdacht

Today:March 5, 2021, Friday

Percy Irausquin herdacht

Percy Irausquin is gisteren door familieleden, vrienden en collega’s herdacht. De bijzondere herdenkingsdienst droeg de naam La Belle Histoire, naar de show die Percy aan het voorbereiden was. De Arubaanse modeontwerper overleed 14 augustus op 39 jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding.

De herdenkingsdienst werd gehouden in de Amsterdamse kerk De Duif aan de Prinsengracht. Onder de 350 gasten waren veel bekende collega’s uit de modewereld aanwezig. Zo bewezen Mart Visser, Frans Molenaar en Maik de Boer Percy de laatste eer.

De herdenking werd geopend door Arjan Malli, de man met wie Percy 8 jaar lang lief en leed deelde. Arjan vertelde hoe het leven één groot feest was met zijn Percy. Zo had het koppel jarenlang noodgedwongen in bed gegeten omdat het hele huis vol lag met stoffen, voor zijn meisjes, zoals de modeontwerper zijn jurken noemde. Malli verwoorde zijn droefheid als volgt. “Acht jaar kleurde jij mijn leven. Nu is alles grijs. Ik wil nog zo graag eens naast je wakker worden en de dag beginnen met een cocktail.”

Na deze emotionele speech nam Percy’s jongste zus het woord. Zij bedankte iedereen voor de warmte waarmee Percy was ontvangen door de Nederlandse modewereld, nadat hij Aruba verliet. Connie sprak over haar broer met de woorden, “jij was altijd een engel en mag nu naar huis. Blijf alsjeblieft altijd de mooiste jurken creëren voor alle engelen in de hemel.”

De emotionele herdenking eindigde met een modeshow met de favoriete jurken van de ontwerper. De show maakte nog eens goed duidelijk wat voor groot talent is heengegaan.

Add Your Comment