percy-irausquin.jpg

Eindelijk weer eens goed nieuws voor Percy Irausquin die onlangs zijn boetiek moest sluiten, omdat zijn financier Steve te Pas, de ondernemer achter het jeansmerk BlueBlood, de samenwerking beëindigde. De ontwerper is namelijk een samenwerking aangegaan met de Zantman Modegroep, de licentiehouder en importeur van verschillende nationale en internationale merken zoals de Mart Visser Collection, Passport en Elle pret-a-porter. Percy gaat voor de Zantman Modegroep een pret-a-porter collectie ontwerpen onder de labelnaam PRC.

Ondanks dat Percy Irausquin vooral bekendstaat om zijn supervrouwelijke avondjurken, past zijn stijl goed bij die van de modegroep. Zantman bracht immers al eerder een pret-a-porter collectie uit van een couturier die bekend stond om zijn couturestukken. Niemand minder dan Mart Visser ging Percy voor. De modegroep wil nu hetzelfde doen met PRC, alleen dan voor een iets jongere doelgroep. Percy pret-a-porter collectie gaat zich richten op de modische en cosmopolitische jonge vrouw in het midden hoog segment. De eerste collectie, Autumn/Winter 2008, bestaat uit sierlijke coats, blazers met een ultravrouwelijk silhouet, verfijnde pantalons en elegante knits. Uiteraard zijn de elegante jurken van Percy Irausquin ook terug te vinden in de collectie. PRC confectielijn ligt vanaf augustus 2008 in de winkels.

Naast de pret-a-porter collectie blijft Percy Irausquin ook haute couture ontwerpen. Percy ’s couture collectie met internationale allure, zal vanuit zijn eigen salon, onder de naam Atelier PRC worden ontwikkeld. De stukken uit deze collectie worden voor het eerst gepresenteerd tijdens zijn show op 17 september aanstaande in Amsterdam.

Foto door: Michel Zoeter, Photomicz

Add Your Comment