Victoria Beckham lanceert binnenkort haar eigen tassenlijn. En hoewel de modewereld de tassen nu al bejubeld is dierenrechtenorganisatie PETA een stuk minder blij.

Victoria Beckham presenteerde onlangs tijdens de New York Fashion Week haar langverwachte tassencollectie. Nu de officiële lancering van de Victoria Beckham tassen bijna voor de deur staat zou PETA een aanval voorberieden op Victoria. De dierenrechtenorganisatie zou namelijk woedend zijn omdat de tassen gemaakt zijn van kalfs-, hagendissen- en krokodillenleer.

Volgens een bron zou PETA al weken bezig zijn om Victoria er op te wijzen dat deze tassen niet kunnen. Maar mevrouw Beckham zou tot op heden niet gereageerd hebben en daarom zou PETA onder andere van plan zijn om haar te besmeuren met hagedissen- of koeienbloed. Verder zou er ook het idee zijn om een krokodillenpoot naar Vicky te gooien tijdens haar lunch met moderedactrices in Londen.

Victoria Beckham liet via haar woordvoerder weten dat iedereen vrij is qua mening en keuze en dat ze de tassen naar eigen smaak heeft ontworpen. “De handtassen zijn gemaakt van de allerhoogste kwaliteit. De huiden die we gebruiken voldoen aan alle strikte regels en eisen waaraan we ons moeten houden. Elke stap in het proces wordt nauwlettend in de gaten gehouden,” aldus de woordvoerder.

In de tussentijd heeft PETA ook gereageerd. Zij zeggen helemaal geen aanval op Victoria Beckham voor te bereiden. Wel hebben zij haar een opname opgestuurd met daarop een aantal gruwelijke beelden van dierenleed, maar PETA denkt dat deze nooit op haar bureau is beland. Want anders zou Victoria volgens hen nooit doorgaan met het maken van haar tassen.

Hoe dan ook, het lijkt mij beter dat Victoria een aantal voorzorgsmaatregelen treft en iets aantrekt waaraan ze niet al te gehecht is. Want misschien plant PETA dan wel geen aanval, maar er zijn waarschijnlijk nog genoeg andere tegenstanders in de wereld.

Add Your Comment