Na Vogue Paris, Italië en Mexico heeft nu ook Vogue Australië voor een plus-size model gekozen. Model Robyn Lawley is namelijk te zien in Vogue Australië.

Plus-size modellen winnen steeds meer terrein in modeland. Want na verschillende magazines heeft nu ook Vogue Australië voor het eerst sinds 52 jaar haar oog op een plus-size model laten vallen. De Australische Robyn Lawley schittert in een 10 pagina’s tellende editorial.

Robyn Lawley straalt in de editorial genaamd Belle Curve in het september nummer van Vogue Australië. Op de foto’s zien we het model, met maat 40, gehuld in creaties van de Australische ontwerpers Alex Perry, Carla Zampatti en Willow.

Kledingmaat is niet belangrijk

Kirstie Clements, de editor van het magazine, zegt dat ze het plus-size model niet heef gekozen vanwege haar kledingmaat. “Ze is er mooi en je moet een keuze maken of een meisje speciaal genoeg is of niet. Daar heeft haar maat of het maken van een statement niets mee te maken,” aldus Clements.

Hoewel Robyn Lawley het eerste plus-size model in Vogue Australië is, is ze absoluut geen onbekende. Zo stond ze onder meer al model voor de Franse Elle, Vogue Italië en Cosmopolitan Australië.

Add Your Comment