De politie heeft vanmorgen een inval gedaan bij het World Fashion Centre in Amsterdam. Het vermoeden bestaat dat een aantal bedrijven zich daar bezighouden met ondergronds bankieren.

De politie heeft vanochtend om 10.00 uur samen met de arbeidsinspectie, belastingdienst en de vreemdelingendienst een inval gedaan in toren 3 van het World Fashion Centre in Amsterdam. In het gebouw zouden verschillende ondernemingen gevestigd zijn die betrokken zijn bij ondergronds bankieren. Hierdoor kunnen criminelen grote geldbedragen wegsluizen zonder administratieve sporen na te laten.

In de toren 3 van het World Fashion Centre, die bedoeld is voor het lagere segment van de kledinghandel, zijn veel Indiase en Pakistaanse ondernemers gevestigd. Volgens de politie wordt een fors aantal van hen in verband gebracht met ondergronds bankieren in opdracht van grote criminelen.

Aanslagen

De inval in het World Fashion Centre is het sluitstuk van het onderzoek dat de politie is begonnen naar aanleiding van 3 aanslagen op de begane grond van het centrum. Zo werd er op 30 mei en 20 juni een aanslag gepleegd op Balli Mode en op 30 juni bij Popsy Fashion.

Add Your Comment