Zara laat zich vaak inspireren door de collecties van de grote modehuizen. Ditmaal liet de modeketen zich inspireren door de creaties van Prada.

De Prada collectie voor zomer 2011 is één van de meeste besproken collecties voor aankomend seizoen. Deze populariteit ontging ook niet de ontwerpers van Zara. Want de Spaanse modeketen heeft een nieuwe collectie in de schappen hangen die sprekend lijkt op de creaties die eerder op de Prada catwalk verschenen.

Net als Prada

Volgens een lezeres van Fashionista, die aan het winkelen was bij de Zara in Londen, is het alsof je een Prada boetiek binnenstapt. De winkel hangt namelijk vol met rokjes, topjes en jurkjes met daarop streepjes en tropische prints in de kleuren oranje, blauw, roze en groen. Maar ook de accessoires zoals sjaals, bontstola’s en de gestreepte sombrero’s lijken als 2 druppels water op die van Prada.


De gelijkenis tussen de Zara en Prada collectie kan volgens mij bijna geen toeval genoemd worden. Ondanks dat Zara zich vaker laat inspireren door collecties van bekende modehuizen, kopieerde ze ditmaal bijna letterlijk de creaties.