Ralph Lauren had gister de eer om de New York Fashion Week 2012 te mogen sluiten. De ontwerper deed dit met een collectie geïnspireerd door het landelijke leven.

Voor de Ralph Lauren winter 2012 collectie, die donderdag werd onthuld op de New York Fashion Week, ging de ontwerper terug in de tijd van het Britse kostuumdrama Downtown Abbey. Dit leverde creaties op met invloeden uit het Engelse plattelandsleven gecombineerd met elementen uit de Eerste Wereldoorlog.

Op de klanken van Downtown Abbey schreden de modellen over de catwalk gehuld in kleren die rechtstreeks uit een mannenkledingkast leken te komen. Zo zagen we krijtstreep en geruite pakken, spencers, ruiterbroeken, lange jassen en hoge hoeden. Maar na een tijdje werden de outfits vrouwelijker. Denk bijvoorbeeld aan mantelpakjes, zwarte jurkjes en gouden, fuchsia en zwarte avondjurken.

Qua accessoires koos Ralph Lauren voor hoeden, stropdassen, wandelstokken en om het geheel wat vrouwelijker te maken wisselde hij dit af met statement sieraden en lange handschoenen. Verder droegen de modellen enkellaarsjes, open schoenen met een plateau of pumps en in hun hand een krokodillenleren tas of een sierlijke clutch.

Foto’s via Style

Add Your Comment