Filippa Hamilton
Ralph Lauren kwam onlangs in het nieuws omdat hij een fotomodel had laten photoshoppen tot een extreem mager scharminkel. Nu blijkt dat het model is ontslagen door het modelabel, omdat ze te dik is.

Model Filippa Hamilton is afgelopen april ontslagen door Ralph Lauren, omdat ze te zwaar is. Het merk ontkent de beschuldiging en noemt Hamilton onbekwaam en niet instaat om aan de verplichtingen die in het contract staan te voldoen.

Maar Hamilton heeft hierover zo haar eigen gedachten: “Ze hebben me ontslagen omdat ik volgens hen overgewicht heb, ik paste niet meer in hun kleding.”

Filippa Hamilton stond vorige week nog in de belangstelling omdat een foto voor de Ralph Lauren Blue label campagne zwaar gephotoshopt was. Filipa was op de foto te zien als een schim van zichzelf. Hoewel Ralph Lauren eerst ontkende hiervoor verantwoordelijk te zijn, zag hij zich uiteindelijk toch genoodzaakt om excuses te maken voor de gemanipuleerde afbeelding.

Hamilton werkt al bijna zeven jaar voor Ralph Lauren. Met haar 1 meter 77 en gewicht van 54 kilo, past ze met haar maatje 34 perfect in de modellen maatstaven. Ze reageerde dan ook geschokt op de campagne afbeeldingen: “Ik zag een superskinny model met mijn gezicht op dat lichaam.”

Hoewel het modemerk vasthoudt aan de verklaring dat het model onbekwaam is, vindt Hamilton dat Ralph Lauren het Amerikaanse publiek een nog groter excuus verschuldigd is dan tot nu toe gedaan is. Het 23 jarige model zegt tot slot: “Ik ben heel trots op hoe ik eruit zie, een rolmodel moet er gezond uitzien.”

Add Your Comment