De eerste replica’s van de trouwjurk van Kate Middleton hangen in de schappen. Kortom, het duurde nog geen week om de meest besproken trouwjurk van het jaar na te maken.

De Alexander McQueen trouwjurk van Kate Middleton is enorm populair. Vrouwen over de hele wereld willen trouwen in dezelfde jurk als Kate. Modeontwerpers spelen daar handig op in door replica’s van de felbegeerde trouwjurk te ontwerpen.

Eerste replica voor 1.670 euro

Zo werd in Engeland 24 uur na de bruiloft al de eerste replica van de trouwjurk in de etalage gezet. Ontwerpster Mary-Rose McGrath en haar team begonnen direct met schetsen toen Kate een voet buiten de deur zette. Dit resulteerde in de eerste replica van Kate’s trouwjurk voor 1.670 euro.

Natuurlijk is Mary-Rose McGrath niet de enige ontwerpster die op het idee kwam om de trouwjurk na te maken. Zo wordt er nog door tientallen andere ontwerpers gewerkt aan een replica. Volgens De Telegraaf wordt er op dit moment zelfs in Nederland gewerkt aan een kopie. Wie de replica aan het ontwerpen is wordt niet gemeld. Wel weet de krant te vertellen dat de trouwjurk een prijskaartje van 1.400 euro heeft en dat de sluier 100 euro gaat kosten.

Toch ging het in China allemaal nog een stukje sneller. Daar liep 36 uur na het jawoord van William en Kate al een bruid in een replica van Kate’s trouwjurk naar het altaar.

Add Your Comment