Modeontwerper Roberto Cavalli heeft in een recent interview fel uitgehaald naar een aantal topmodellen. In het tijdschrift Observer Food Monthly bekritiseert Cavalli onder meer Kate Moss, die meerdere malen model stond voor zijn label, en Naomi Campbell.

Roberto Cavalli vertelde aan het blad dat hij liever werkt met echte artiesten, zoals rapper Puff Diddy, dan met catwalkmodellen. ‘Voor mij zijn modellen net een stuk hout, dat ik snijd om zo kleding mooi uit te laten komen,’ zegt de designer.

Later in het in het interview doet de 68 jaar oude ontwerper nog een aantal harde uitspraken. Zo zegt hij dat Kate Moss het niet in zich heeft om een echte ster te worden. Ook haar collega Naomi Campbell moet het ontgelden. Cavalli gaat namelijk verder met de woorden dat ook zij niks bijzonders is. ‘Er zijn duizenden modellen zoals Moss en Campbel.’

Frappant zijn de uitspraken van Roberto Cavalli wel te noemen, als je bedenkt dat veel topmodellen een hoofdrol hebben gespeeld in zijn reclamecampagnes.  Kate Moss was zelfs vorig seizoen nog te bewonderen in een Cavalli campagne. Bovendien was Roberto ook nog eens één van de eerste designers die het topmodel een nieuwe kans gaf naar haar befaamde cocaïneschandaal.