Laat jij je ook regelmatig inspireren door de Kate Moss? En wil je meer van haar zien? Ga dan naar de expositie Rock’n Roll Kate in VIP’s in Amsterdam of Rotterdam. De legendarisch (rock)fotograaf Mick Rock heeft namelijk een heel bijzondere serie gemaakt.

Rock, die wereldfaam heeft verworven dankzij zijn samenwerking met poplegenden zoals David Bowie, Iggy Pop en Lou Reed, kwam Kate tegen op een feestje in downtown Manhattan. Zij vertelde toen dat zij een fan van zijn foto’s was. Van het één kwam het ander en het resultaat is een waanzinnige serie foto’s van de ‘echte’ Kate. Heel erg rock ’n roll en glam.

Mick Rock stimuleerde kappers en visagisten bij deze serie om niet te streven naar een aantrekkelijk effect. Hij ging er van uit dat Kate mooi genoeg was om juist heel extreem te werk te gaan. Dat haar natuurlijke schoonheid ondanks alles zichtbaar is gebleven, bewijzen de beelden.

De foto’s van Kate worden geveild en de opbrengst gaat naar Warchild Nederland. Je kunt de expositie van 27 januari tot 3 maart in de VIP’s international art galleries op de Spiegelgracht in Amsterdam bezoeken of anders van 7 maart tot 11 april in het andere filiaal op de van Vollehovenstraat in Rotterdam.

Add Your Comment