Rok modetrend winter 2013 2014
De rok domineerde menig catwalk tijdens de modeweken. Het is dan ook niet vreemd dat dit item een belangrijke rol speelt in de modetrends voor winter 2013-2014.

Veel modehuizen zijn dit seizoen in de ban van de vrouwelijk chic trend, waardoor de nadruk ligt op de rok. Deze modetrend voor winter 2013-2014 kwam dan ook in allerlei varianten voorbij op het plankier. Zo koos Prada voor kokerrokken, Dior voor klokkende modellen, Chanel voor mini en Moschino ging voor de kilt.

Hoe draag je deze modetrend?

Tijdens de catwalkshows koos de ene groep designers voor vrouwelijke rokken en de andere groep voor speelse modellen. De rokken zijn er in tweed, fluweel, leer, prints, metallic en met rits details. De kleuren variëren van zwart en bruin tot opvallende nuances.

Kokerrok:
De strakke kokerrok valt over de knie en kun je dragen met een jasje. Als je het liever niet als pak draagt, kun je het combineren met een top met ronde schouders. Om deze elegante look compleet te maken ga je voor een paar hooggehakte pumps.

Klokrok:
Een klokrok is een wijd klokkende rok tot net onder de knie. Wil je een chique look, dan kies je voor een jasje en leg je de nadruk op je taille. Liever een minder dramatisch effect? Laat je oog dan vallen op een speelse sweater en een paar loafers.

Minirok:
De minirok van dit seizoen is heel kort en vierkant. Hierbij is het de bedoeling dat je je decolleté bedekt houdt. Draag bijvoorbeeld een hoog gesloten top met daarover een bontjasje. Om het geheel luchtig te houden combineer je het met een paar platte schoenen, maar op de catwalk zagen we ook laarzen die tot over de knie reikten.

Kilt:
De ruit behoort ook tot de modetrends van winter 2013-2014. Hierdoor zijn er veel rokjes die lijken op een klit. Deze hoeven niet per se van tartan te zijn, want grijs en blauw kunnen ook. Voor een urban gevoel draag je de kilt met een leren jasje.

Foto’s via Style

Add Your Comment