Roze modetrend winter 2013 2014
Ontwerpers zitten dit seizoen massaal op een roze wolk. Want roze is één van de modetrends voor winter 2013-2014.

Als de temperatuur daalt, krijgt onze garderobe een koeler kleurenpalet. Neonnuances en primaire kleuren worden ingeruild voor donkerblauw, zwart en grijs. Toch blijft er dit seizoen één uitgesproken tint hangen. Modehuizen kozen namelijk in groten getale voor de kleur roze. Deze modetrend voor winter 2013-2014 kwam dan ook voorbij op de catwalk van Moschino, Blumarine, Prada, Mulberry, Diane von Furstenberg, Marc Jacobs, DKNY, Sonia Rykiel en vele anderen.

Hoe draag je roze?

Je kunt wel zeggen dat roze het nieuwe zwart is van deze winter en dat omarm ik maar al te graag. Bij deze kleur denk je misschien direct aan de garderobe van Barbie. Toch is zij voor deze modetrend absoluut niet jouw stijlicoon. Want het roze van dit seizoen is serieus en geraffineerd.

Deze modetrend voor winter 2013-2014 varieert van poederroze tot fuchsia en metallic pink. Werkelijk alles wordt gehuld in deze ultravrouwelijke kleur variërend van oversized jassen en jurken tot broekpakken en blouses. Minimalisme en sportieve belijning zijn de sleutelwoorden van deze stijl.

Je kunt kiezen voor gehele outfit in één roze tint, maar je kunt ook verschillende varianten met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan pastelroze met framboos of aan roze met tomatenrood. Want ondanks dat jouw moeder je misschien geleerd heeft dat deze kleuren vloeken, die van mij in ieder geval wel, staat het deze winter juist geweldig.

Foto’s via Style

Add Your Comment