Ruit modetrend winter 2013 2014
De ruit is één van de modetrends voor winter 2013-2014. Dit is dan ook een print dit seizoen absoluut niet in jouw kast mag ontbreken.

Tijdens de grote modeweken maakte de ruit een echte comeback. Menig ontwerper liet de print dan ook terugkomen in de collectie. Zo koos Céline voor gedurfde contrasterende ruiten in verschillende tinten, ging Stella McCartney voor de klassieke Britse variant en Dolce & Gabbana voor damesachtige ruitjes. Verder verwerkten ook Mulberry, Prada, Saint Laurent, Versace, Marc by Marc Jacobs en Tommy Hilfiger deze modetrend voor winter 2013-2014 in hun creaties.

Hoe draag je de ruit?

Hoewel de modehuizen er massaal uit zijn dat de ruit helemaal terug is, is bijna geen enkele hetzelfde. De print varieert van grunge tot kantoorchic, van zwart-wit tot uiterst kleurrijk en van boodschappentasachtig tot tartan. Kortom, je kunt deze modetrend dan ook van top tot teen dragen of kiezen voor een subtiel alternatief.

Je mag exact dezelfde ruiten met elkaar combineren, maar verschillende mogen ook. Voor een gehele ruitjeslook is misschien wat lef nodig. Een alternatief is een geruit jasje of topje. Deze kun je weer heel mooi combineren met een lerenbroek of rok. Ook een ruitjesjurkje met daaronder een paar hoge laarzen is een optie. Mocht je dit allemaal nog te veel vinden, dan kun je de ruit ook uitsluitend aan je voeten of om je arm, als tas, dragen.

Foto’s via Style

Add Your Comment