Samsung Elite Model Look 2009
Samsung Mobile en Elite Models organiseerden ook dit jaar weer de Samsung Elite Model Look . Op diverse plekken in Nederland waren er castingdagen en afgelopen zaterdagavond was de finale van de Samsung Elite Model Look 2009 verkiezing.

De winnares is slechts vijftien jaar en natuurlijk beeldschoon: May Groos zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in China.

In het prachtige muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam, vond deze finale plaats. Vooraf genoten we van een wodka lime totdat de zaal open ging. Op het podium was een prachtig decor gebouwd waarin de 21 modellen als levende poppen plaatsnamen. De meisjes waren ultrajong en super slank. Sommigen van hen liepen met onzekere blik en schrede over de catwalk.

Alle 21 liepen ze eerst de show in Emporio Armani en daarna in La Dress by Simone. Vervolgens werden de 10 finalisten bekend gemaakt. Deze 10 meisjes deden daarna een ronde in sexy badmode en natuurlijk een Samsung telefoon om hun nek. Altijd handig als je tijdens het zwemmen wilt bellen!
Ter afsluiting werd er gewandeld in creaties van deelnemers van het Dutch Fashion Foundation: Mada van Gaans en Conny Groenewegen.

De hoofdprijs van de zoektocht naar jong modellentalent is een contract bij Elite Models Nederland en een plek in de internationale finale van Elite Model Look, en natuurlijk een Samsung telefoon. De jury beoordeelde de kandidaten op persoonlijkheid, doorzettingsvermogen, vaardigheden, houding en op natuurlijke schoonheid. Van dat laatste was het publiek op deze avond getuige.

Met een enkele roos en een spotlight op hen gericht stonden de 10 finalisten in de stellage tijdens de bekendmaking van de winnares. Nadat het publiek samen met Winston aftelde tot 10, bleef er 1 spot branden: Die van May!
Tussen de catwalks door kon het publiek genieten van prachtige muziek van jong talent. Want deze avond stond ook in het teken van getalenteerde jongeren. De 15 jarige Valentina speelde prachtig piano en Arjen Jongsma stal ieders hart met zijn spel op de marimba. Winston Gerschtanovitz, die de avond samen met model Nienke van Eck aan elkaar praatte, liet iedereen na de bekendmaking razendsnel de zaal verlaten. Want, er was een spectaculair en adembenemend mooi vuurwerk op het IJ. Genietend met nog maar een wodka lime in de hand sloten we de avond af.