Sarah Burton presenteert op de Parijs Fashion Week haar eerste collectie voor Alexander McQueen. Hoewel we nog een paar dagen moeten wachten op de show, heeft Burton alvast bekend gemaakt dat er wel een aantal dingen zijn veranderd.

Na de dood van Alexander McQueen werd Sarah Burton, die jarenlang de rechterhand van de ontwerper was, aangesteld als hoofdontwerper van Alexander McQueen. Burton die tot nu toe altijd onder de leiding van McQueen heeft ontworpen onthuld op 5 oktober haar nieuwe en lichtere kijk op het merk Alexander McQueen.

In een recent interview met WWD liet Burton weten dat ze het label Alexander McQueen in takt wil houden, maar het tegelijkertijd ook lichter wil maken. Toch is de ontwerpster ervan overtuigd dat er wel een klein beetje duisternis in het merk moet blijven.

Volgens Burton wordt niet alleen de kleding lichter, maar wordt de catwalkshow ook minder theatraal. “Spectaculaire shows was echt Lee’s territorium,” aldus de ontwerpster. Misschien wordt de show dan niet zo uitbundig als we van McQueen gewend waren, maar dat neemt niet weg dat ik zeer benieuwd ben naar Sarah Burton eerste Alexander McQueen collectie.

Add Your Comment