shoppen-in-athene

Athene is niet een stad waar je naar toe gaat met als enige doel: Shoppen! Maar, als je er dan toch naar toe gaat, zoals ik afgelopen weekend, is het zeker de moeite waard om door de mooiste winkelstraten te slenteren en rond te kijken.

Het hotel Classical King George Palace heeft naast fijne kamers een bijzondere bar, waar beauty’s met ravenzwart langhaar en opgemaakte kattenogen een glas voor je gepoederde neus schuiven. Je voelt je ineens even een beetje bleek…

Het ernaast gelegen hotel met de oude chique naam Grande Bretagne is op loopafstand van de mooie winkelstraten. Niet schrikken als je een glas bubbels bestelt voor de prijs van een halve fles, gewoon lekker genieten van de entourage en de bediening in lange zwarte jurkjes.

Check zeker ook the place to be 2 Fashion House Hotel met het Fashion Airways café, a crime scene for fashion victims. Je kunt hier een heerlijk cocktailtje achterover slaan en mensen kijken.

En dan het shoppen: Warenhuis Attica is het grootste in Griekenland dus zeker een kijkje waard. Alle noemenswaardige merken zijn hier vertegenwoordigd inclusief een V.I.P. Room voor personal shopping. Zonder enige  twijfel zou ik hier wel een succesvolle dag kunnen besteden met mijn klanten.

In Voukourestiou Street vind je verder een aantal grote merken zoals Louis Vuitton en Prada. Hier rondwandelen geeft een heerlijk decadent gevoel. Verdwalen lukt ondanks de Griekse taal niet: alles is overzichtelijk en bij elkaar in de buurt.

Eén van de leukere plekken voor een drankje of een diner is People Kolonaki. Prachtig ingericht met een wereldse sfeer en uitstraling. Wil je een keer iets anders dan Londen, Parijs of New York en vind je het naast shoppen ook leuk om een beetje Griekse cultuur te snuiven, overweeg dan zeker een keer een tripje naar deze mythologische stad.

Add Your Comment