In deze stijlinspiratie gaat het over kimono’s. Dit kledingstuk is hot onder modebloggers en hier kun je inspiratie opdoen over hoe jij de kimono kunt dragen.

De kimono is een traditioneel Japans kledingstuk. Er zijn verschillende regels voor een bepaalde soort kimono, maar in het westen wordt het gedragen als een modieus item. In tegenstelling tot de nomadentrend, waarbij er opvallende prints worden gebruikt, hebben kimono’s patronen met Aziatische invloeden.

Het leuke aan een kimono is dat je er verschillende kanten mee op kunt, als het gaat om combineren. Modebloggers stylen de kimono’s volledig op hun eigen manier en van de traditionele betekenis van het kledingstuk is vaak niets meer terug te zien. Kortom, je kunt helemaal losgaan en mix en matchen met de kimono.

Bloemen

Links combineert Nicole haar bloemenprint kimono met een oranje broek en nudekleurige pumps. De look maakt ze af met een mooie blauwe leren tas. In het midden kiest Nicola voor een stoere stijl. De zwarte kimono met bloemen draagt zij met een zwarte top, donkere spijkershorts, panty en hoge zwarte leren schoenen. Ook Lua gaat op de laatste foto voor shorts en een panty. Alleen combineert zij dit met een witte top.

Lang


Hosanna heeft een lange variant van de kimono aan. Zij draagt het alleen met een witte top, shorts en hoge schoenen, zodat de aandacht op de kimono ligt. Ashley combineert haar paarse kimono met franjes op een simpele manier. Met een wit jurkje, ketting en hakken is haar look compleet.

Geen print


Als je niet zo van de printjes bent, dan kun je ook kiezen voor een simpele kimono. Zina draagt haar beige kimono met een witte top, spijkerbroek en hakken. Met een mooie tas is de basic look met kimono compleet. Cosette gaat voor een geheel zwarte outfit, waarbij haar panty met gaten erg opvalt.

Foto’s via Velvetcigarette, Lemodedujour, Nicola-claire Le-happy, Wise-rabbit-says, Wardrobeflux, Fashionvibe-blog en Crackcosette

Add Your Comment