Dit keer in de stijlinspiratie gaan we kijken naar wijde broeken. De wijde broeken waren in de jaren zeventig helemaal hot en genoeg fashionista’s van deze tijd blazen weer nieuw leven in de wijde broek.

Je hebt Palazzo broeken, dat zijn broeken die vanaf je bovenbenen al wijd zijn, maar ook de gewone wijde broeken die vanaf je broekspijpen wijder worden. De broeken zijn er in verschillende varianten bijvoorbeeld met prints, jeans en in een jumpsuit vorm.

Je kunt wijde broeken het beste combineren met sleehakken of normale hakken. Voor een mooie look kan je er het best hoge hakken onder aan doen. Verder staan de broeken prima onder een basic shirt of een blouse die je in de broek stopt.

Helaas is niet iedereen is geboren met lange benen, inclusief ikzelf. Maar hoe kun wijde broeken dan toch dragen als je niet geboren bent met lange benen? Het antwoord is natuurlijk weer hoge hakken! Als je hoge hakken aanhebt, heb je in ieder geval een paar centimeters mee.


Jammer genoeg zie ik op straat maar zelden vrouwen met wijde broeken lopen. Ik ben ervan overtuigd dat ze heel mooi en elegant kunnen staan! Wat vind jij van de wijde broeken?

Foto’s via Misspandora, Stockholm-streetstyle, popcultureafternoon, swaggmagdalla en candymag

Add Your Comment