Succesvolle vrouwen scheiden snellerVermogende vrouwen verlaten sneller hun man, blijkt uit een onderzoek dat de Sunday Times publiceert. Hoe rijker de vrouw wordt des te sneller zij van haar man wil scheiden. Niet alleen de financiële onafhankelijkheid kan een huwelijk kapot maken ook het feit dat de vrouw succesvoller is dan haar partner kan leiden tot spanningen binnen het huwelijk.

Volgens de onderzoeksleider Kesselring is er sprake van een verandering van de machtsverhoudingen binnen het huwelijk. Vrouwen zijn door hun drukke baan minder geneigd om ook nog eens een groot deel van het huishouden op zich te nemen. Hoe maar macht een vrouw bekomt des te meer zij zich ervan bewust wordt het ook te kunnen zonder haar man. Daarnaast kunnen de vrouwen zich ook een goede echtscheidingsadvocaat permitteren.

Voor het onderzoek werd de financiële situatie van 112.740 vrouwen, van wie één zesde gescheiden en de rest getrouwd was, bestudeerd. De conclusie van het onderzoek was simpel: hoe groter het financiële succes van de vrouw is, hoe sneller haar huwelijk op de klippen loopt.