Merkkleding is vaak niet alleen mooi, maar maakt ook nog eens succesvol! Mensen die merkkleding dragen waarvan het label duidelijk herkenbaar is, zijn namelijk succesvoller dan mensen die geen merkkleding dragen.

Draag je vaak merkkleding, dan maak je sneller kans op de baan die je wilt en mensen zijn aardiger tegen je. Bovendien krijg je bij het dragen van merkkleding meer aanzien en makkelijker medewerking als je iemand iets vraagt. Dit blijkt uit een onderzoek van gedragswetenschappers Marijn Meijers en Rob Nelissen van de Universiteit van Tilburg.

Tommy Hilfiger en Ralph Lauren

Voor het onderzoek lieten zij honderden proefpersonen de straat op gaan. De ene groep droeg kleding zonder logo’s, de andere groep droeg kleding met goedkope logo’s en de laatste groep had merkkleding aan. Wat bleek? De groep die poloshirts van Tommy Hilfiger of Ralph Lauren droeg, had overduidelijk het meeste succes.

Het succes bleek uit het geld dat tijdens collectes werd opgehaald voor de Hartstichting. Degenen met merkkleding aan haalden meer geld op, dan degenen die geen merkkleding droegen. Volgens onderzoeker Marijn Mijers komt dit doordat wordt aangenomen dat alleen de besten dure kleding kunnen betalen.

Add Your Comment