Target heeft zich de woede van het merk Proenza Shouler op de hals gehaald. Target kopieerde namelijk de bekende PS1 tas van Proenza Shouler.

De Amerikaanse keten Target heeft sinds kort een tas in de schappen liggen die verdacht veel lijkt op de PS1 tas van Proenza Shouler. Hoewel de schoudertassen veel van elkaar weg hebben bracht Target toch wat veranderingen aan in de tas. Zo is de tas gemaakt van nepleer en zijn de bandjes en het slot aan de voorkant anders.

Maar het grootste verschil tussen de PS1 tas van Proenza Shouler en de Target Mossimo, zoals de kopie heet, is de prijs. Voor de PS1 betaal je al gauw meer dan €1.000 en dat terwijl je voor Het Target exemplaar nog geen €25 kwijt bent.

Jack McCollough en Lazaro Hernandez, de heren achter Proenza Shouler, zijn erg teleurgesteld in Target. Zeker omdat zij in het verleden hebben samengewerkt met de keten.“De PS1 tas is verantwoordelijk voor een grote groei binnen ons merk en daarnaast is het een belangrijk model voor onze merkwaarde,” liet McCollough aan The New York Times weten.

Proenza Shouler eist dat Target de tas uit de winkels haalt. De keten heeft echter al laten weten dit niet te doen, omdat de Mossimo volgens hun geen kopie van de PS1 is.

Add Your Comment