De Nederlandse Vogue werd deze week met veel bombarie gepresenteerd. Dit bleef natuurlijk ook niet onopgemerkt bij de reactie van Elle. Want zij ontdekten dat de tekst op de cover van Vogue Nederland hetzelfde is als op de cover van Elle!

Cecile Narinx, de hoofdredactrice van Elle, is tot de conclusie gekomen dat er op de cover van de eerste Vogue Nederland dezelfde tekst staat als op de cover van de eerste Elle uit 1989. Beide bladen kopten op hun debuut nummer met ‘Nummer één in Nederland.’

Wel of geen copycat?

Elle wijst overigens niet direct met een copycat vingertje naar Vogue. In plaats daarvan twitterde Cecile Narinx heel suggestief: “Dus dáárom deed die Vogue-covertekst een belletje rinkelen! Uit 1989, vorige eeuw, toen Pays Bas Pays bELLE werd.”

Zelf heb ik niet het vermoede dat Karin Swerink, Fiona Hering en de rest van de Vogue clan met opzet de covertekst van Elle hebben gekopieerd. Misschien hebben ze het 23 jaar geleden wel voorbij zien komen, het toen onbewust onthouden, en zijn ze nu tot de conclusie gekomen dat de tekst lekker bekt.

Foto via Twitter Cecile Narinx

Add Your Comment