Tassenmuseum Hendrikje en Crystallized Swarovski Elements presenteren binnenkort de tentoonstelling Crystal loves Leather. De expositie was eerder te zien in het Louvre in Parijs, het modemuseum in Antwerpen , tijdens het Accesoiries Circuit in New York en in Tokio.

De collectie van Crystal loves Leather is ontworpen door ontwerpers van bekende modemerken en opkomende avant-garde ontwerpers. Ze hebben zich laten inspireren door Crystallized Swarovski Elements en door twee nieuwe toepassingen van de kristallen op leer. Met als resultaat ware pracht en praal.

In de tentoonstelling worden handtassen, avondtassen, clutches en verschillende modeaccessoires van ruim 60 ontwerpers getoond, waaronder Hugo Boss, Desmo, Bracher Emden, Lulu Guinness, Coccinelle, Federica Moretti, Banu Erkin, Bernd Michael Ostwald, Valerie Saïd, Valérie Dassa, Stuart Weitzman.

Enkele klapstukken uit de collectie zijn de schitterende Crystal Trunk van Samsonite en de clutch van roze slangenleer versierd met swarovski steentjes van Otazu.  De sprankelende avondschoenen van Vokter&Rolf en de sensationele Iconic Lips Clutch van de Engelse ontwerper Lulu Guinness zijn ook zeker de moeite waard om te bewonderen.

De tentoonstelling laat ook een stukje van Swarovski zien door unieke accessoires uit het archief van Swarovski, hoe kristalstenen worden geslepen, welke soorten er zijn en hoe ze verwerkt worden.
De samenwerking van Swarovski met toonaangevende ontwerpers brengt een vorm van vernieuwende creativiteit tot stand.

De tentoonstelling Crystal loves Leather is van 8 maart tot en met 29 augustus 2010 in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam te bekijken. Voor meer informatie kun je terecht op www.tassenmuseum.nl.

Add Your Comment