delvaux
Delvaux lederwaren, kenmerk van Belgische kwaliteit, bestaat inmiddels 180 jaar. Ter gelegenheid hiervan is er in het Antwerpse modemuseum een tentoonstelling van het luxemerk.

Charles Delvaux opende zijn eerste atelier in 1829. Hiermee is Delvaux het oudste Belgische merk en eigenlijk zelfs nog één jaartje ouder dan België zelf, omdat België in 1830 onafhankelijk werd.

De tentoonstelling schetst een beeld van enerzijds de geschiedenis, anderzijds de stilistische ontwikkeling van het merk. Ook dient dit initiatief ter eerbetoon aan de ongeziene kant van het succes: welk talent, wie zijn de ambachtslui, etc. achter de prachtige accessoires? Alle producten worden immers nog steeds met de hand gemaakt.

Sinds 1883 pronkt Delvaux met het certificaat van gebrevetteerde hofleverancier. Regelmatig worden Belgische Royals dan ook gespot met de accessoires van Delvaux. Zo bracht het merk een handtas uit voor koningin Paola. Van haar kant promoot de koningin het merk in het buitenland. Zo zei ze ooit bij het overhandigen van een Delvaux souvenirtje op één van haar buitenlandse reizen: “This is Delvaux. It is the Belgian Hermes.”

De tentoonstelling Delvaux 180 jaar Belgische luxe is nog te zien nog tot en met 21 februari 2010 in het modemuseum in Antwerpen.

Add Your Comment