Tom Ford flagshipstore Milaan

Ontwerper Tom Ford opent een flagshipstore in Milaan. Dit is de eerste Europese stad waar de voormalig creatief directeur van de Gucci Group een eigen vestiging opent. Momenteel heeft Ford nog één andere flagshipstore in New York. Daarnaast zijn er nog een aantal Tom Ford winkels onder andere in Osaka en Sao Paolo.

Fords nieuwe stulpje in Milaan, dat hij samen met architect William Sofield ontwierp, telt 1062 m2 en vijf verdiepingen. In de luxueuze winkel, waarvoor veel donker hout werd gebruikt, heeft elke verdieping zijn eigen stijl en functie.

De begane grond is ingericht als parfumerie en op de eerste verdieping is de Suiting Salon gevestigd. In deze salon zijn de ready-to-wear pakken van Ford te vinden. Daarnaast is op de eerste verdieping ook de Shirting Room. Hier zijn shirts in vrijwel alle kleuren en maten opgeslagen, als boeken in een ouderwetse privébibliotheek.

Op de tweede verdieping komt de sportcollectie te hangen en op de derde verdieping is ruimte gereserveerd voor de luxe Made-to-Measure pakken. De overige ruimtes van de flagshipstore worden ingericht als relaxkamers.

Naast de flagshipstore in Milaan opent Tom Ford binnenkort nog een aantal andere winkels. De plaatsen Moskou, Hong Kong, Dubai, Quatar, Istanbul, Las Vegas, San Francisco, Atlanta, Toronto, Puerto Banus en Baku staan als eerste op het lijstje van de ontwerper.

Daarnaast onthulde Ford dat het volgende punt op zijn agenda aan dameskledinglijn is. Helaas heeft hij alleen nog wel even de tijd nodig om dit te realiseren. Fords dameslijn hangt waarschijnlijk pas over 4 jaar in de winkel.