Tommy Hilfiger New York Fashion Week winter 2013
Tommy Hilfiger onthulde zondag zijn winter 2013 collectie op de New York Fashion Week. De ontwerper toonde een collectie waarin hij het vertrouwde DNA van zijn modehuis liet samensmelten met een vleugje futurisme.

Voor de winter 2013 collectie die Tommy Hilfiger tijdens New York Fashion Week toonde had hij zijn oog laten vallen op het thema Savile Row. Dit is een straat in de Londense wijk Mayfair waar sinds het begin van de 18e eeuw veel beroemde kleermakers gevestigd zijn. Dit vertaalde zich op de catwalk natuurlijk in de bekende klassieke Engelse snit.

De show opende met een knielange geruite jas, waarna peacots, blazers, strakke broeken, lange truien en korte rokjes volgden. Bijna alle items waren voorzien van een ruitjespatroon en hiervoor gebruikte Tommy Hilfiger vooral de Prince of Wales checks, die hij afwisselde met pied-de-poule, tartan en smalle streepjes. Het futuristische element kwam naar buiten door het gebruik van nieuwe texturen. Zo gaf hij zijn preppy stijl een moderne draai door leer en wol met elkaar te combineren.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=gTDTyn-awn8[/pro-player]

Foto’s via Style

Add Your Comment