Auto’s een typisch mannending? Dacht het niet. Er zijn genoeg vrouwen die een mooie en luxe auto kunnen waarderen. Wij zijn immers dol op stijlvolle accessoires!

Forbes publiceerde onlangs een lijst met de 10 duurste auto’s ter wereld. Overigens lette Forbes daarbij niet alleen op het prijskaartje, de auto moest ook nu in productie zijn en goedgekeurd zijn om de openbare weg te mogen rijden. Deze selectiecriteria leverde een tiental peperdure auto’s op.

Hoewel er een aantal prachtige exemplaren in de top 10 duurste auto’s staan, zijn het toch voornamelijk speeltjes voor echte kleine grote mannen. Maar dat neemt niet weg dat wij graag naast jullie plaatsnemen in één van deze supersnelle auto’s.

De top 10 duurste auto’s ziet er als volgt uit:

1. Koenigsegg Trevita $2.21 miljoen

Wat de Koenigsegg Trevita zo bijzonder maakt, is dat de auto naast een hoop mannelijke snufjes ook voorzien is van een diamanten lak.

2. Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport $2 miljoen

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport staat in de boeken als de snelste roadster ter wereld. Zelf vind ik dat er alleen één groot nadeel kleeft aan deze sportwagen. De auto heeft namelijk een afneembaar dak in plaats van een automatisch inklapbaar dak.

3. Pagani Zonda Cinque Roadster $1.8 miljoen

Van de Pagani Zonda Cinque Roadster worden slechts 5 exemplaren gemaakt. Ik ben heel benieuwd welke grote kleine jongens deze monsterlelijke auto aan hun verzameling gaan toevoegen.

4. Lamborghini Reventón Roadster $1.56 miljoen

Niet alleen het ontwerp van de Lamborghini Reventón is gebaseerd op een straaljager, de roadster is ook nog eens pijlsnel. De auto heeft namelijk een topsnelheid van ongeveer 340 km per uur.

5. Lamborghini Reventón $1.42 miljoen

De Lamborghini Reventón is vernoemd naar een stier en dat is ook wel te zien aan deze agressieve auto. Van de Reventón zijn 20 exemplaren gemaakt die allemaal verkocht zijn, maar niet getreurd er wordt er regelmatig eentje te koop aangeboden.

6. Maybach Landaulet $1.4 million

De Maybach Landaulet is de enige auto is deze tot 10, die geen sportwagen is. De combinatie van het opendak, het witte interieur van de auto en de luxe uitstralingen maken van deze slee een opvallende cabriolet.

7. Koenigsegg CCXR $1.3 miljoen

De CCXR is een bijzondere sportwagen van de Zweedse autobouwer Koenigsegg. Wat de CCXR zo speciaal maakt is dat de auto op bio-ethanol rijdt.

8. Koenigsegg CCX $1.1 miljoen

Hoewel Zweedse merken voornamelijk bekend staan om hun veiligheid en niet om snelheid maakt de Koenigsegg CCX korte metten met dit vooroordeel. Deze sportauto heeft namelijk een topsnelheid 403 km per uur.

9. Leblanc Mirabeau $765,000 miljoen

Dat de Leblanc Mirabeau is goedgekeurd voor de openbare weg is bijna ongelofelijk. De auto voldoet aan alle eisen om mee te doen aan de Le Mans race. Dit schuurmonster heeft dan ook een topsnelheid van 370 km per uur.

10. SSC Ultimate Aero$740,000 miljoen

De SSC Ultimate Aero wordt geproduceerd door het Amerikaanse autobedrijf Shelby SuperCars. Dit racemonster is gemaakt om de Buggati Veyron te verslaan. Hij heeft een topsnelheid van 412 km per uur.

Add Your Comment