Hoewel de huizenmarkt in een diep dal mag zitten, zijn er nog steeds huizen die voor astronomische bedragen gebouwd worden of te koop staan. Maak kennis met de top 10 duurste huizen ter wereld.

Times Business deed onlangs onderzoek naar de 10 duurste huizen ter wereld. Het resultaat is een rijtje extravagante woningen oplopend van $135 miljoen tot $1 miljard. Wat de stulpjes over het algemeen gemeen hebben, is dat ze immens groot zijn en bijna van alle mogelijke denkbare luxe, zoals een ballroom, irisscanner en badkamers van bladgoud, voorzien zijn.

1. Antilla, Bombay, $1 miljard

Antilla is het duurste huis ter wereld en ligt in Bombay. Het 27 verdiepingen tellende huis heeft een prijskaartje van $1 miljard. In de toren zijn 6 verdiepingen gereserveerd als parkeergarage en op de negende verdieping begint pas het echte woonhuis waar ondermeer een eigen ballroom, zwambad, yogastudio en verschillende bars zijn. Daarnaast is er ook nog ruimte voor de 600 personeelsleden die het huishouden regelen.

2. Villa Leopolda, Cote D’Azur, France, $506 miljoen

Villa Leopolda ligt aan de Franse Riviera en telt 19 slaapkamer, 14 badkamers en een zwembad. Dit huis staat alleen bekend omdat het het beste uitzicht heeft over Zuid-Frankrijk, maar ook om zijn bekende bewoners. Zo werd het huis in 1902 gebouwd voor Belgische koning Leopold II en zouden onder meer Fiat tycoon Gianni Agnelli en Bill Gates er hebben gewoond.

3. The Penthouse, Londen, $200 miljoen

Dit $200 miljoen kostende penthouse, gelegen in Hyde Park in Londen, is de duurste flat ter wereld. Onder het penthouse, dat voorzien is van 24 uur roomservice, bevinden zich nog 82 andere appartementen. Veiligheid staat voorop in dit complex, zo zijn er paniekkamers, kogelbestendige ramen, irisscanners en een geheime tunnel naar het nabij gelegen Mandarin Hotel. Daarnaast heeft het gebouw ook een gezamenlijke spa, ruimtes om wijn te proeven en squashbanen.

4. Fairfield Pond, The Hamptons, $170 miljoen

In de Hamptons ligt 1 van de grootste huizen van Amerika. Deze villa met Italiaans design heeft 29 slaapkamers, 39 badkamers, squashbanen, tennisvelden, bowlingbanen en een strandhuis. Bewoners van de Hamptons dachten eerst dat het huis een hotel was en waren dan ook stom verbaasd toen zij hoorde dat het enorme pand geen hotel, maar een woonhuis was.

5. Hearst Mansion, Beverly Hills $165 miljoen

Deze prestigieuze Beverly Hills villa heeft eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken. Zo heeft de villa 29 slaapkamers, 8 openhaarden, 3 zwembaden, een tennisbaan en een eigen nachtclub. En niet te vergeten bekende buren zoals, Tom Cruise en Katie Holmes en David en Victoria Beckham

6. Franchuk Villa, Kensington, $161 miljoen

Franchuk Villa telt 6 verdiepingen en is gelegen Belgravia, Londen. Deze Victoriaanse villa heeft een inpandig zwembad, 8 slaapkamers, een fitnessruimte, een bioscoop en een garage die groot genoeg is om een collectie Bentley’s te stallen.

7. The Pinnacle, Montana, $155 miljoen

The Pinnacle is het grootste huis gelegen op de exclusieve miljardairs-only ski en golf community, Yellowstone Club. Deze ski lodge is overall voorzien van vloerverwarming, wat gezien het klimaat geen overbodige luxe is, maar zelfs de oprit van dit idyllische stulpje heeft vloerverwarming. Daarnaast heeft het huis nog 10 slaapkamers, een grote wijnkelder, een binnen- en buitenzwembad, een fitnessruimte en een massagekamer.

8. The Manor, Los Angeles, $150 miljoen

The Manor staat in Holmby Hills in Los Angeles, wat bekend staat het duurste postcodegebied in Amerika. De schitterende luxueuze villa in Franse chateau-stijl, die ooit gebouwd is voor Candy and Aaron Spelling, heeft onder meer verschillende woonkamers, een beautysalon en spa, een bowlingbaan, een kamer om cadeaus in te pakken en een kamer voor het zilver. Daarnaast heeft de villa een adembenemende tuin en parkeerruimte voor 100 auto’s.

9. Updown Court, Windlesham, $139 miljoen

In Windlesham, Engeland, ligt een enorme villa genaamde Updown Court die groter is dan Buckingham Palac. Het huis telt 103 kamers en heeft een bowlingbaan, bioscoop, paardenstallen, tennis- en squashbanen en 5 zwembaden. Daarnaast heeft de villa ook een verwarmde oprijlaan van marmer, een trap die gebouwd is naar voorbeeld van de trap van Gianni Versace’s huis in Miami en in de 22 slaapkamers en 27 badkamers bevindt zich een bladgouden mozaïekvloer.

10. Dracula’s Castle, Romania, $135 miljoen

Dit kasteel dat gebouwd is in de 14de eeuw is een nationaal monument en technisch gezien ook een museum. Dit huis is heel anders dan de andere huizen in deze top 10. Dit historische kasteel zul je dan ook eerder kopen om zijn naam en rijke geschiedenis, dan om zijn luxe voorzieningen. Hoewel het huis 57 kamers heeft, zijn er toch ook een aantal nadelen. Zo komen er jaarlijks 450.000 toeristen langs en heeft het kasteel geen centrale verwarming. Maar ach, dan woon je voor $135 miljoen in het kasteel van Dracula.

Add Your Comment