ergernis-lange-rij.jpg

Dat mannen zich regelmatig ergeren aan het shopgedrag van hun vrouw of vriendin is al eeuwen bekend. Dat vrouwen zich eveneens doodergeren aan hun ongeduldige en nonchalante gedrag en irritante opmerkingen tijdens het winkelen was ook al bekend. Maar wat zijn naast mannen de andere grootte ergernissen van vrouwen tijdens het shoppen?

Ondanks dat we graag shoppen blijken wij dames ook een hoop irritaties te ondervinden tijdens het winkelen. Zo klagen we massaal over de lange rijen bij de passhokjes en de drukte in de winkels. Dit blijkt uit een onderzoek onder 2.000 jonge vrouwen op Shopgirl Andere zaken die de funest zijn voor het humeur tijdens een middagje winkelen zijn onaardige verkoopsters, het ontbreken van de juiste maat en hitte in winkels.

Top 10 ergernissen tijdens het winkelen:

1. Lange rij voor pashok 32%
2. Drukte in de winkel 16%
3. Onaardige verkoopsters 12%
4. Je maat is weg 12%
5. Hitte: de verwarming staat te hoog 9%
6. Verkoopsters die zeggen dat alles leuk staat 7%
7. Kleding valt steeds van hangers 5%
8. Moeders met kinderwagens en/of kleine kinderen 4%
9. TL-licht in pashok 2%
10. Label zit nog aan kleding: alarm gaat af 1%

Voor de dames die tijdens het shoppen veel te maken hebben met bovenstaande ergernissen heb ik 1 tip. Wordt bevriend met één van de leidinggevende in een winkel. Lange wachtrijen voor passhokjes en de kassa’s verdwijnen spontaan door dit soort connecties. Verkoopsters worden supervriendelijk tegen je en van de drukte in de winkel merk je nog amper wat, omdat alle ogen op jou gericht zijn en het personeel je meteen helpt.

Het ontbreken van de juiste maat behoort ook tot de verleden tijd. Want als vaste klant, dit moet je wel worden anders kun je geen vriendschappelijke relatie opbouwen met het winkelpersoneel, wordt jouw maat opnieuw besteld of beter nog de verkoopster zijn zo goed op de hoogte van jouw smaak dat zij uit zichzelf al kleding voor je weghangen. Als jij eenmaal een goede relatie hebt met een verkoopster zal zij ook niet meer zo snel zeggen dat alles je leuk staat, maar eerlijk haar mening geven. Tot slot zal het alarm ook niet meer afgaan als jij de winkel verlaat, want voordat je je met al jouw tassen richting de uitgang begeeft heeft de verkoopster al gecheckt of alle labels van de kleding is gehaald.

Helaas zijn er aan sommige irritaties zoals moeders met kinderwagens en/of kleine kinderen niet veel te doen. Dit soort ongemakken blijf je nou eenmaal tijdens het shoppen houden. Maar bevriende worden met het winkelpersoneel maakt het zware shoppen echt veel makkelijker.

Add Your Comment