De 23-jarige Jenna Talackova werd onlangs gediskwalificeerd uit de Canadese Miss Universe omdat zij een transseksueel is. Jenna liet het hier niet bij zitten en ondernam actie. De organisatie heeft zich bedacht en nu mag de Canadese toch deelnemen aan de voorrondes van de Miss Universe verkiezing.

In het reglement staat dat de deelnemers bij de geboorte een vrouwelijk geslacht moeten hebben. Dit is de reden dat de transseksuele blondine in eerste instantie niet mee mocht doen aan de Miss Universe verkiezingen. Jenna was woedend en verdrietig: “Ik ben een vrouw. Ik was er kapot van en vond het onrechtvaardig dat zij mij om deze reden buitensloten,” zei ze in een interview.

Toen Jenna te horen kreeg dat zij uit de verkiezingen gezet werd, organiseerde zij een online petitie. Nog voordat er handtekeningen gezet waren, had de organisatie zich al bedacht. Nu maakt Jenna, ondanks haar officiële geslacht, alsnog kans op de titel Miss Universe. Ze moet hiervoor wel officieel haar wettelijke geslachtskenmerk veranderen naar vrouw.

Add Your Comment