Jongenslook modetrend

Modeblog.nl heeft al verscheidene modetrends voor het aankomende seizoen behandeld, maar hier komt er nog één. Mannenkleding voor vrouwen is hot deze winter, ook wel de jongenslook genoemd.

Ja dames, jullie lezen het goed wij hebben dit najaar de broek aan. Weg met de kwetsbare poppetjes, dag tierlantijntjes en bloemetjes, vaarwel lage broeken en transparante jurken, bloot is uit. Wij lopen deze winter strak in het pak. Vrouwen stralen dit najaar kracht uit met behulp van stoere en sobere mannenkleding.

Maar wat zijn dan de stylingtips voor de optimale jongenslook? Investeer in een mooi klassiek mannenpak. Het pak mag tight fitted of juist een beetje aan de grote kant zijn, aan jouw de keus. Ga je liever voor iets hipper? Combineer dan een korte broek en een kort jasje, voor de ultieme jongenslook. Net even weer iets anders, is de spencer met daaronder een strak broekje. Of ga jij toch liever voor een strakke pantalon net boven de enkels of wijde broeken? Het mag deze winter allemaal, in het nieuwe tijdperk van de mannenmode.

Als de ontwerpers het over één dingen eens zijn, dan is het wel dat mannenmode het nieuwe sexy is. Bijna alle labels hebben dan ook wel iets in hun collectie dat lijkt op mannenkleding voor vrouwen. Jil Sander, Ralph Lauren, Marc Jacobs, Dries van Noten en Prada om er maar een aantal te noemen.

Paul Smith lanceerde tijdens de Londen Fashion Week zelfs de collectie Men Only voor vrouwen. Met onder anderen oversized overhemden, schitterende blazers en traditionele mannenjassen.

Het Franse modehuis Dior weet al jaren dat vrouwen dol zijn op mannenpakken. De slank en recht gesneden pakken van Dior Homme zijn al jaren een groot succes bij de vrouwen. Om het mannenpak nog populairder te maken, komt Dior volgende herfst met de lijn Petite Taile, met mannenpakken speciaal voor de vrouw.

Alle designers lijken te vallen voor de charmes van de jongenslook. Maar zijn wij vrouwen al overtuigd of vinden wij deze trend maar helemaal niks?