Valentino Haute Couture 2008

Valentino wuifde afgelopen woensdagavond zijn allerlaatste “goodbye” in het overvolle Rodin Museum. De designer nam na 45 jaar afscheid met een spetterende show. Sterren als Uma Thurman, Lucy Liu, Eva Herzigova, Claudia Schiffer en Miuccia Prada waren aanwezig bij de presentatie van Valentino’s allerlaatste haute couture collectie in Parijs.

De romantiek straalde van de Haute Couture lente/zomer 2008 collectie af. Valentino trakteerde zijn publiek op perfecte A-line jassen, prachtige zijde creaties met jaren vijftig silhouet, schitterende pakjes en geweldige cocktailjurken. Het ene na het andere model was nog mooier gekleed. Een zee van pasteltinten trok voorbij, gevolgd door elegante bloemenprints en grafische zwart-wit combinaties. Tot slot showde de modellen tientallen avondjurken, met een zeer hoog sprookjesgehalte. De grande finale was voor het model Natalia Vodianova, gehuld in een witzijden jurk met asymmetrische schouders betrat zij de catwalk.

valentino-haute-couture-2008-b.jpg

Na afloop van de show verscheen Valentino op het toneel en kreeg hij van zijn publiek een staande ovatie. Ondanks de tranen onder zijn publiek, vrienden en staf bleef de designer zelf even classy als altijd. Waarschijnlijk ging zijn gedachte uit aan Alessandra Facchinetti, de voormalige Gucci designer, die vanaf nu het stokje van Valentino overneemt.

Arrivederci Valentino, bedankt voor al die mooie jaren. Ik zal je schitterende en super vrouwelijke creaties zeker missen op de catwalk!

Add Your Comment