De Valentino collectie tijdens de Haute Couture Week in Parijs was anders dan we van het Italiaanse label gewend zijn. Eigenlijk was het voor het modehuis, dat bekend staat om zijn verfijnde elegantie, een totaal nieuwe koers.

De Valentino collectie die Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli tijdens de Haute Couture week Parijs presenteerde staat lijnrecht tegenover wat we normaal van Valentino gewend zijn. Vorig jaar koos het duo nog voor een couture collectie die en ode was aan stijl van het modehuis, maar ditmaal gooiden zij alle remmen los.

Het centrale punt van de collectie was: A Garden of Eden in cyberworld. Wat neer kwam op een met rouches versierde jumpsuit, een rode leren mini-jurk, asymmetrische jurkjes, neon kleuren en draperieën. Op zich zaten er wel wat leuk dingen bij, maar het was absoluut geen Valentino couture.

Na de show legde Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli uit waarom zij voor deze collectie hadden gekozen. “Wij denken om de toekomst van haute couture zeker te stellen dat het noodzakelijk is om nieuwe klanten aan te trekken die koelere creaties willen,” zegt Chiuri. Piccioli voegt daar aan toe: “We properen een nieuwe strategie te maken zodat we vooruitgang kunnen boeken. Om dat te doen moeten we experimenteren met de silhouetten, zodat we jonge vrouwen aantrekken.”

Oké, goed ik kan me voortellen dat je nieuwe klanten wilt aantrekken en dat de haute couture niet de meest winstgevende activiteit van een modehuis is. Maar deze richting is toch wel heel onverwacht, waar is de glamoureuze Valentino vrouw gebleven!

Foto’s via Style

Add Your Comment