Het Italiaanse modehuis Valentino mocht met zijn haute couture collectie voor winter 2010 de Haute Couture Week in Parijs afsluiten. Dit werd gedaan met een collectie vol typische Valentino elementen.

In 2008 verliet Valentino zijn modehuis om van een welverdiende oude dag te gaan genieten, maar sindsdien hebben zijn opvolgers Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccio het niet altijd even gemakkelijk gehad. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom het duo koos om een aantal bekende Valentino kenmerken gecombineerd met een jaren zestig stijl en eigentijdse elementen in hun haute couture collectie voor aankomende winter te verwerken.

Op de catwalk zagen we modellen gehuld in A-lijn jurkjes, korte wijdvallende rokjes, chiffon blouses en satijnen cocktailjurken voorbij komen. De creaties waren versierd met strikken, tule, bont, kant en ruches en uitgevoerd in Valentino rood, zwart of in zachte pastelkleuren.

Ondanks dat deze Valentino haute couture collectie leuk was om te zien en je ook hier en daar de klassieke couture vormen in de creaties terug zag komen, vraag ik me toch af of de echte vaste klantenkring van Valentino hierop zit te wachten. Vogue noemde de collectie immers niet voor niets haute couture voor de Twilight generatie.