Valentino

Donderdag 28 februari was een spannende dag voor Alessandra Facchinetti. Nog net voor het middaguur presenteerde de ontwerpster huur debuut collectie voor het modehuis Valentino. Facchinetti nam afgelopen januari het roer over van Valentino.

Iemand als Valentino evenaren is geen gemakkelijke opgaven. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Facchinetti voor de show in Parijs erg zenuwachtig was. Volgens Giancarlo Giammetti, Valentino’s zakenpartner, hoeft de ontwerpster zich nergens zorgen om te maken. “Het was een interessante visie op Valentino, ze respecteerde de creaties van de meester. De collectie was mooie en modern,” vertelde Giammetti na afloop van de show.

valentino-parijs-2008.jpg

De eerste look van de show was een cashmere mantelpakje, gevolgd door een ivoor kleurig jurkje in ballerinastijl. De collectie was vrouwelijk, zoals we van het merk gewend zijn. Op de catwalk verschenen dan ook bijna alleen maar modellen gehuld in een jurk of rok gecombineerd met een blouse of jasje. Facchinetti sloot de show geheel af in Valentino stijl met 2 rode avondjurken.

Hoewel ik de show van Alessandra Facchinetti zeker niet slecht vond, gaf het me niet hetzelfde gevoel als de laatste collecties van Valentino. De spanning, de opwinding, de dromerigheid miste bij mij een beetje. Valentino kon mij betoveren met zijn jurken en dat had ik deze keer helaas niet. De creaties waren mooi, maar niet zoals bij de designer zelf. Misschien komt dit wel omdat dit de wintercollectie was en ik eigenlijk maar houd van vrolijke zomerjurkjes. Daarom ben ik zeer benieuwd of Facchinetti mij over een aantal maanden met haar zomercollectie wel weer dat oude vertrouwde gevoel weet te geven.

Add Your Comment