Ga je binnenkort de romantische stad Parijs bezoeken? Overweeg dan even het Grand Palais binnen te gaan op 23, 24 en 25 februari 2009. Want gedurende drie dagen lang organiseert het veilinghuis Pierre Bergé & Associates de verkoop van collectiestukken van de grote Yves Saint Laurent.

Het gaat hier om de verzameling uit het appartement van Yves Saint Laurent aan de rue Bonaparte. Meer dan 600 objecten worden geveild, waarvan de totale waarde wordt geschat op de 300 miljoen euro. Er worden bijzondere kostbare kunstwerken aangeboden in de Moderne Kunst, waaronder werken van Picasso, Mondriaan en Ensor. Het beroemde schilderij Instruments de musique sur un guéridon van Picasso is hierbij een prachtstuk met een geschatte waarde van 30 tot 40 miljoen euro. Daarnaast worden ook Aziatische kunstwerken en bijzonder Europees meubilair aangeboden.

Na het overlijden van de heer Laurent op 1 juni 2008, kreeg Pierrre Bergé deels de zorg op zich om de collecties van Yves Saint Laurent in stand te houden. Deze zorg uit zich in de Yves Saint Laurent Foundation. Na een jaar zich te hebben ingezet voor het behoud van 40 jaar couture, ontwerpen en andere kostbare bezittingen , heeft Pierre besloten de collectiestukken te veilen. De opbrengst zal voor een deel naar de Foundation gaan en voor een deel naar een stichting tegen AIDS.

Dus kunstliefhebbers, be there!

Add Your Comment