Viktor & Rolf Renzo Rosso

Het ontwerpersduo Viktor & Rolf gaat een samenwerking aan met het Italiaanse modeconcern Only the Brave van Renzo Rosso. De Italiaan is onder andere het brein achter Diesel. Naast het denimlabel is Rosso ook eigenaar van de merken DSquared, Martin Margiela en Sophia Kokosalaki.

Hoewel Viktor & Rolf al enige tijd hun zinnen gezet hadden op een samenwerking met een andere partij, om zo door te kunnen groeien, hebben de heren toch zo’n 2 jaar nagedacht voordat zij ja zeiden tegen Rosso. Het Nederlandse modeduo ziet deze verbintenis als het trouwen van de juiste partner.

Het modeconcern Only the Brave heeft een meerderheidsbelang genomen in het modehuis van Viktor & Rolf. Hoeveel geld er met de deal gemoeid is, is niet bekend. Wel is er naar buiten gebracht, dat Rosso grootse plannen heeft met het Nederlandse label. Hij zou vooral de pret-a-porter collectie een flinke boots willen geven en zijn aandacht willen richten op nieuwe producten zoals zonnebrillen en sierdaden. Daarnaast staan ook meerdere Viktor & Rolf winkels op de planning.

Add Your Comment