Viktor & Rolf

Viktor & Rolf trekken altijd met iets bijzonders de aandacht tijdens de Parijs Fashion Week. Zo ging het duo vorig seizoen voor pure romantiek. Tijdens de presentatie van de nieuwe winter 2008 collectie was er geen vleugje zoetsappigheid te vinden. Rebellie en een harde ‘NO’ waren de basis van de show.

Volgens de heren zelf is deze ‘NO’ collectie een protest tegen de vluchtigheid van de mode. Wat zich vertaalde in een grijze jas met daar op in grote 3D blokletters het woord ‘NO.’ Vervolgens verscheen er een model op de catwalk in een bontjas met daarin het statement ‘WOW’ verweven. Gevolgd door een ander model in een top met de woorden ‘Dream on’ er op.

viktor-rolf-2008.jpg

De collectie bestond voornamelijk uit zwarte en grijze creaties met hier en daar wat rood. Zeer opvallend waren de outfits afgezet met vele nietjes, de grappig gevormde handtasjes en de ‘NO’ riemen en armbanden.

Het woorden thema was niet alleen zichtbaar op de creaties, maar ook op de gezichten van de modellen. Het ‘NO’ statement was dwars over hun gezicht gekalkt. De zwarte omrande ogen samen met strakke paardenstaarten zorgden voor een strenge uitstraling, die perfect paste bij de rebelse collectie.

Add Your Comment