De eerste en enige boetiek van modeontwerpers Viktor & Rolf in Milaan is ruim drie jaar na de opening weer gesloten. In de bijzondere winkel van architect Siebe Tettero stond letterlijk alles op z’n kop. Het vloerkleed lag op het plafond en de kroonluchters stonden op de vloer. Ook de namen van de ontwerpers stonden ondersteboven op de etalageruit.

De winkelsluiting is een direct gevolg van de overname van het bedrijf van Viktor & Rolf door de Italiaanse modeondernemer Renzo Rosso, tevens eigenaar van Diesel, een maand geleden. Vanwege de overname is de licentieovereenkomst met de Italiaanse producent Gibo beëindigd. Gibo had ook de licentie voor de winkel in handen.

Bij de overname door Rosso werd al aangekondigd dat er plannen zijn voor hernieuwde retailuitbreiding voor Viktor & Rolf. Zo is het de bedoeling dat de komende vijf jaar minimaal vijf nieuwe winkels worden geopend.

De voormalige V&R-winkel in Milaan wordt binnenkort, op 23 septemer, heropend. Het Amerikaanse modemerk Michael Kors neemt er zijn intrek.

Bron: Fashionunited

Add Your Comment