Tweedehands winkels afstruinen naar oude kleding is leuk, maar naar vintage markten in Nederland gaan voor bijzondere items is leuker. Want de spullen zijn vaak een stuk aparter en goedkoper dan dat je ze nieuw in de winkel koopt.

Ik ben op zoek gegaan naar vintage markten in Nederland. Amsterdam kent er een aantal, in Rotterdam zit er maar 1 en verder lijkt het aantal vrij beperkt te zijn. Mochten deze steden niet bij je om de hoek liggen, dan is het wel de moeite waard om een stukje te reizen. Deze markten zijn namelijk zo groot dat een shoppingdag er zo mee te vullen is.

De IJ-hallen


De IJ-hallen is de grootste vlooienmarkt van Nederland. Deze plek in Amsterdam is een keer in de maand gevuld met kraampjes vol tweedehands spullen. Het is hier zelfs verboden om nieuwe producten te verkopen. Om deze plaats vol vintage te vinden moet je met het pondje bij Amsterdam Centraal naar de NDSM-werf in Amsterdam. Vanaf hier is het nog 5 minuten lopen. Heb je nog geen plannen voor het weekend van 5 en 6 mei? Schrijf dan een bezoek aan de IJ-hallen maar snel op in je agenda.

Noordermarkt


Elke maandag van 09.00 tot 14.00 uur kun je op jacht gaan naar vintagekleding op de Noordermarkt. Je kunt deze plaats vinden in de Jordaan in Amsterdam, vlakbij de Westerstraat. Vooral jonge en hippe mensen komen er graag. Een leuk shirtje voor 5 euro is hier makkelijk te vinden. Ik kom vaak op de Noordermarkt, maar ik ben nog nooit op de maandagmorgen geweest. Dat is iets waar ik snel verandering in ga brengen.

Waterlooplein


Het Waterlooplein in Amsterdam is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Het is een van mijn favoriete plekken in Amsterdam. Op deze vintagemarkt wordt veel tweedehands kleding verkocht, elke keer dat ik er kom neem ik wel iets mee. Hopen truien liggen op kleden verspreid voor  2,50 euro per stuk of stands met unieke colberts voor 20 euro en schoenen voor 5 euro zijn er heel normaal. Ik kreeg een tijdje terug een trouwjurk voor Halloween mee voor 25 euro in plaats van 50. Afdingen gaat dus ook goed. Het Waterlooplein vind je in Amsterdam achter het stadhuis in Amsterdam centrum. Je loopt er in een paar minuten naartoe vanaf het Rembrandtsplein.

Swan Market


De Swan Market is een lifestylemarkt in Rotterdam. Je kunt er behalve tweedehands kleding ook spullen voor in je huis vinden en lekker biologisch eten. Deze plaats vol vintage wordt ook wel vergeleken met de Camden Market in Londen, dit vind ik een erg leuke plek omdat er veel alternatieve en tweedehands kleding verkocht wordt. De Swan Market vindt 1 keer in de 2 a 3 maanden plaats, elke keer op een andere plek en tijd in Rotterdam. De eerstvolgende editie is op 3 juni 2012.

Foto’s via SophieSweetVintage en Vintage Brighton

Add Your Comment