Vrouwelijk chic modetrend winter 2013 2014
Heel wat designers verlangden dit seizoen terug naar vervlogen tijden. Dit resulteerde is de vrouwelijk chic modetrend voor winter 2013-2014.

Romantische nostalgie dat was wat de klok sloeg tijdens de grote modeweken. Heel wat collecties waren dan ook een lofzang over de elegantie van de vrouw. Zo lieten Prada en Rochas zich verleiden door jaren 50 looks van Dior. Daarnaast brachten ook Gucci, Bottega Veneta, Nina Ricci, Lanvin en Dior een ode aan deze modetrend voor winter 2013-2014.

Hoe draag je deze modetrend?

De vrouwelijk chic stijl is klassiek, een tikkeltje zacht, maar soms ook rauw en bevat de nodige drama. Het silhouet benadrukt echt de vrouwelijke rondingen. Denk aan een zandloperfiguur, blote schouders, een ingesnoerde taille en klokkende rokken.

Deze modetrend voor winter 2013-2014 creëer je door het dragen van een mantelpakje met nostalgische jaren 50 invloeden. Maar ook een rok net boven de knie met daarop een sierlijk blouse of een kasjmieren truitje is een optie. Mijn favoriet is een jurk met uitwaaierende rok met om het middel een riem, zodat de vrouwelijke vromen extra geaccentueerd worden.

Foto’s via Style

Add Your Comment