Schoenen kun je natuurlijk nooit genoeg hebben. Bij de meeste vrouwen prijken dan ook 17 paar schoenen in de kast, maar toch is dit twee paar minder dan vier jaar geleden.

Vier jaar geleden hadden we het beter voor elkaar, toen bezat namelijk de gemiddelde vrouw 19 paar schoenen. Van de 17 paar schoenen die vrouwen nu in de kast hebben staan, dragen ze maar 3 paar. Dit zal te maken hebben met het feit dat we er ieder jaar 3 paar bijkopen, want nieuwe schoenen wil je natuurlijk gelijk dragen.

Er zijn vrouwen die liever meer keuze hebben. 13 procent van de vrouwen heeft namelijk meer dan 30 paar schoenen waar zij dagelijks uit kan kiezen. Sportschoenen tellen zij dan niet mee. Voor het onderzoek in opdracht van Shop Smart Magazine werden 1.000 vrouwen boven de 18 ondervraagd over hun schoenentik.

Hoewel vier jaar geleden comfort belangrijker werd gevonden dan mooi zijn, is nu het tij gekeerd. 60 procent van de dames gaat nu voor de mooie, maar minder comfortabele schoen. Uit het Amerikaanse onderzoek komt naar voren dat de meeste vrouwen niet veel geld uitgeven aan schoenen. Het verbaast mij dat de gemiddelde vrouw maar €35 per paar uitgeeft, één derde besteed rond de €75 per paar.

Hoewel de meeste vrouwen zeggen dat ze liever mooi zijn en pijn lijden, worden hakken overdag vaak in de kast gelaten. Maar acht procent durft het aan om overdag hakken hoger dan 6 centimeter te dragen. Tijdens een feestje worden de hakken vaker gedragen, maar de angst voor zere voeten zorgt ervoor dat 61 procent van de ondervraagden dan een extra paar schoenen mee neemt.

Add Your Comment