Vrouwen hebben gemiddeld meer dan 20 paar schoenen
Vrouwen blijken gemiddeld meer dan 20 paars schoenen in hun kast te hebben staan. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat ik dit aantal met vlag en wimpel overschrijd.

Uit onderzoek van Racked, onder 6.750 Amerikaanse vrouwen, is gebleken dat 35 procent van de dames meer dan 20 paar schoenen heeft. 14 procent gaf zelfs toe meer dan 50 paar schoenen te hebben en 4 procent heeft er meer dan 100.

Ugg en Christian Louboutin

Uit de enquête bleek ook dat veel vrouwen de voorkeur geven aan comfortabele schoenen. Zo is Ugg één van het meest voorkomende schoeisel in onze garderobe. 26 procent van de ondervraagden had dan ook een paar Uggs, terwijl maar 4 procent hooggehakte Christian Louboutin pumps bezit.

Verder kwam naar voren dat onze schoenenkeuzes vooral bepaald worden door de hoogte van ons salaris. Van de vrouwen die maar dan 115.000 euro per jaar verdienen draagt 1 op de 5 altijd hakken naar kantoor. Maar bij de dames met een jaarsalaris van minder dan 30.000 euro is dit totaal anders. 71 procent van hen gaf namelijk aan nooit hakken naar haar werk te dragen.

Mijn schoenencollectie

Hoeveel schoenen ik ondertussen bij elkaar verzameld heb, weet ik niet. Omdat mijn collectie vrij uitgebreid is, moet ik deze per seizoen omgooien en dan kom ik alsnog ruimte tekort. Het grappige is alleen dat ik bijna altijd naar dezelfde 10 paar uit mijn verzameling grijp.

Add Your Comment