Vrouw maatje meer is gelukkiger
Heb je altijd gedacht dat je met een lichaam als dat van Doutzen Kroes de gelukkigste vrouw op de wereld zou zijn? De kans is groot dat dat helemaal niet het geval is. Nederlandse vrouwen met een maatje meer zijn namelijk gelukkiger met zowel hun leven als met hun uiterlijk.

Dat blijkt uit een onderzoek van Vrouwblog.nl onder 892 van haar bezoeksters tussen de 26 en 48 jaar. 86% van de Nederlandse vrouwen met een maatje meer geeft aan gelukkig te zijn. Terwijl maar 77% van de vrouwen met een maatje minder aangeeft dat ze gelukkig is.

Definitie maatje meer

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de Nederlandse vrouw van 20 jaar of ouder gemiddeld 168 cm lang, 70 kg en heeft een BMI van 24,8. Voor het onderzoek is er gekeken of de vrouw onder of boven het gemiddelde BMI valt, hoe gelukkig ze zichzelf vindt en hoe gelukkig ze is met haar uiterlijk.

Ook gelukkiger met hun uiterlijk

Verder bleek uit het onderzoek dat vrouwen met een BMI hoger dan 24,8 gelukkiger zijn met hun uiterlijk. 54% gaf aan niets te willen veranderen aan hun uiterlijk en tevreden te zijn met hoe ze eruitzien.

Zowel vrouwen met ondergewicht als vrouwen met obesitas gaven aan minder gelukkig te zijn in hun leven, maar voornamelijk ontevreden te zijn met hun uiterlijk. Meer dan de helft gaf aan dat hun uiterlijk een belangrijke rol speelt in de mate van algemeen geluk.

Add Your Comment