vrouwen
Wij vrouwen zijn egocentrischer en narcistischer dan ooit, dit blijkt uit een onderzoek van twee vooraanstaande Britse psychologen. Uit hun studie, onder 37.000 studenten, blijkt dat vrouwen anno 2009 ruim 67 procent narcistischer zijn dan 20 jaar geleden.

Uit het onderzoek komt naar voren dat vrouwen nog net niet denken dat de hele wereld om hen draait. Dames vinden dat ze slimmer, getalenteerder en aantrekkelijker zijn dan in werkelijkheid het geval is. Zo vindt ook 30 procent van de studentes dat zij een goed cijfer hoort te krijgen alleen al omdat zij komt opdagen voor de les.

Daarnaast stellen vrouwen grote eisen aan zichzelf, hun levens en iedereen die daarin voorkomt. Ook hebben we moeite met het aanvaarden van kritiek, dit omdat we voornamelijk met onszelf bezig zijn. Voor 10 procent van de dames geldt dat ze zo gefocust zijn op zichzelf, dat er gesproken kan worden van een persoonlijkheidsstoornis.

De verandering in het karakter van de vrouw is te wijten aan de maatschappij, waarin de nadruk tegenwoordig ligt op materiële rijkdom, uiterlijk en sterrenstatus. Volgens de onderzoekers brengt de huidige samenleving bij iedereen narcistische trekjes naar boven. Waarbij het voornamelijk zou gaan om symptomen als jezelf zeer belangrijker vinden, geloven dat je beter bent dan anderen, de drang om aanbeden te worden en denken recht te hebben op bekendheid, rijkdom, succes, geluk en een speciale behandeling.

Add Your Comment